Šestý den tábora – 9. července

Televizní program – 9. července

Ředitel programu: Bobo-uš

Ráno byl o hodinu posunutý budíček, abychom mohly znovu načerpat síly po včerejším výletě. Dopoledne jsme se s Aničkou naučily vyrábět zaplétané náramky pomocí papírového kola.

Poté jsme narazily na Miguela a Héctora a dozvěděly jsme se, že jsme v Říši mrtvých na Dia de los Muertos. První jsme se musely převléct do barevného oblečení a nalíčit obličeje, abychom nebyly nápadní a neupoutaly na nás pozornost alebrije Pepity. Na získání vstupu na oslavu Ernesta de la Cruz jsme se musely vymotat z města, nasbírat několik věcí a zdárně uvázat struny ke kytaře. K upoutání Ernestovi pozornosti každá z družin vymyslela a zazpívala písničku. Všechny písničky ho zaujaly, ale když se odhalilo jeho tajemství, nezbylo nám nic jiného než bojovat o možnost získání požehnání pro nás i Miguela k návratu do Říše živých. Héctor nám zdárně požehnal a my se přenesly kousek od hradeb věže, ve které sídlí Zloba, a je tam nejspíše držen i Olaf. Zloba se na nás obořila a obvinila nás z toho, že chceme unést Růženku. Olafa prý neviděla a ani s ním nechce mít nic společného, protože jeho optimismus by ve své říši nesnesla. Když jsme chtěly získat více informací o Olafovi, zaklela nás tak, abychom nic neviděly a přenesla nás pryč od své říše.

Při volných chvílích během dne skautky pomáhaly se zakopáním latríny, která se naplnila při dešti, a vykopáním nové. Mezitím si světlušky malovaly svůj autoportrét, ale nesměly použít zrcátko, ale na svou podobu se doptat ostatních.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *